Otestovali jsme pro vás brýle proti modrému světlu

Otestovali jsme pro vás brýle proti modrému světlu

Slyšíme o nich všude a staly se velmi žádanými. Brýle proti modrému světlu chrání naše oči před poškozením a poskytují jim pocit komfortu při dlouhodobé práci na počítači nebo při sledování televize. Na co se soustředit při výběru? Do jakých brýlí / čoček investovat? To jsme se rozhodli pro vás zjistit.

Modré světlo nás obklopuje každý den a je přirozenou součástí našeho života. Rozdíl je však v jeho intenzitě a formě, kdy nám naopak může uškodit a narušit náš biorytmus.

Problém představují digitální zařízení, která vyzařují určitý typ modrého a fialového světla. Nadměrné nasycení modrým světlem může snížit ostrost zraku a ztížit zaostřování.

Brýle blokující modré světlo oceníte v průběhu celého dne - pomáhají snižovat namáhání očí, zamezí bolesti hlavy a zajistí komfortní vidění. Jak tedy vybrat ty správné?


Otevřete internet a do vyhledávání zadáte “brýle proti modrému světlu”. Na výběr máte několik variant, druhů a typů. My jsme je za vás otestovali. Prodejce uvádí, že vyfiltrují 35 % modrého světla v rozmezí 400 až 450 nm. Musíme uznat, že brýle jsou kvalitně designově zpracovány a část modrého světla zachytí. Jsou perfektním řešením pro ty, kdo nepotřebují dioptrické brýle. A proč?

Pokud nemáte jistotu a při práci na počítači zažíváte nepříjemné pocity (bolest hlavy, pálení a únava očí) je nutné provést odborné měření zraku. Právě z tohoto důvodu bychom nedoporučovali výběr brýlí proti modrému světlu na internetu - při výběru je důležitý osobní přístup a vstupní konzultace, abyste dosáhli požadovaných výsledků, se kterými budete spokojeni. Důležitý je výběr vhodné čočky, kdy však rozdíl nepoznáte na první pohled. Pokud chcete mít při práci maximální komfort a podporu, je nezbytné investovat do kvalitních čoček, které doopravdy fungují. (Leica-EYECARE, Hoya, Zeiss)

Brýle proti modrému světlu jsou účinným pomocníkem a investovat do nich by měl každý, kdo denně tráví alespoň 4 hodin za počítačem. Na internetu najdete spoustu druhů brýlí, které vypadají designově skvěle, za zlomek ceny, ale euforii může nahradit zklamání. Taková investice se spíše prodraží, jelikož brýle nebudou plně funkční a vy si budete muset opatřit nové a kvalitní.

Zajímavým faktem je, že není možné, aby brýle filtrovaly 100 % modrého světla - filtrují pouze nějakou část, která zpříjemní vidění. Mějte na paměti také to, že čočka nemusí být modrá - jak je to tomu zvykem.

Doporučujeme podstoupit měření očí a stanovení dioptrické korekce, ať máte jistotu, že čočky budou 100% fungovat. V Optice Brýles poskytujeme měření očí s nejmodernějšími technologiemi a osobním přístupem.

Vybereme Vám vhodné obruby a také čočky, se kterými budete spokojeni jako s žádnými jinými. Za nás se brýle proti modrému světlu rozhodně osvědčily, ale pouze v kombinaci se správným výběrem čoček a stanovením dioptrické korekce.  

Update cookies preferences